8. lip 2012.

4 STVARI KOJE VAM BODIBILDING MAGAZINI NE GOVORE


 
Mi svi volimo bodibilding časopise. Oni pružaju inspirativne fotografije sportista svjetske klase, u zrnasti crno-bijelim tonovima. Mi svi mislimo da ovi momci stave ulje na sebe dok imaju takmičarsku formu i odu u teretanu i dižu 270 kilograma, zar ne? A trening? Fascinantno je i pomisliti da bilo koje ljudsko biće može da pokreće tu vrstu težine. Isto tako i sa dijetama... Ko može stvarno svaki dan da jede kilu i po govedine i preživi da priča o tome. Idemo da vidimo neka od najčešćih obećanja koja bodibilding magazini daju da vidimo jesu li ona uspješna.

Dobiti masu svjetske klase i ostati zdrav

Dobra definicija mase svjetske klase  - 20-30 kilograma novih mišića na vašem „frame-u“ – nije zdravo.Čak i ako ne treba da koristite vještački testosteron ili hormon rasta da bi dostigli taj nivo (i održali ga)  morali biste da


Uradite to bez steroida!

Možete postići veoma zavidan izgled bez steroida. Mogli biste dostići 90 kilograma, sa vidljivim trbušnjacima i dosta mišića. Ali da bi postigli izgled vrhunskih svjetskih bildera, pohod na tamnu stranu androgeno-anaboličkih steroida je neminovan. Ne dozvolite da vas magazini prevare, steroidi su dio igre na tom nivou.


Nabacite ruke kao Phil Heat

 Phil Heat je sebe uvjek nazivao „the gift“ (prevedeno sa engleskog znači poklon - prim. prev.) na osnovu genetike koja mu je poklonjena. Imao je ruke svjetske klase dok je bio još košarkaš na koledžu. One su samo postale bolje kada je počeo da dodaje bodibilding  elemente. Genetika uvijek završi izostavljena iz bodibilding magazina, iz nekog razloga. Istina je da je Phil Heat „jednom u deset godina“ genetski uzorak, i bilo koji trening sa tegovima će vam pomoći da poboljšate svoje ruke, ali nećete izgledati kao Phil Heat.


Ona to voli!

Mnoge žene se dive osobama sa dobrom gradjom. Složite mišiće i skinite košulju sa sebe dok ste na plaži i bez sumnje ćete uživati pažnju. Medjutim, možete da bacite gomilu para u vazduh i da privučete pažnju. Možete žonglirati i dobiti pažnju. Mnogi vrhunski svjetski bilderi – koji imaju 130 kila i odrani su – dobili bi pažnju od dame, ali ne bi baš skroz bila pozitivna. Ako se brinete za sebe i imate dobru ličnost, nećete biti sami. Ali ne vjerujte časopisima kada obećavaju stvari kao što je ova – mišićima ne možetekupiti ljubav!
Zamislite naslovnicu bodibilding magazina sa naslovima kao što su „samo 52 nedelje dosljednosti da bi bili odrani i jaki!“ Sigurno se taj časopis ne bi dobro prodavao, zar ne?


Izvor: www.primalmuscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić

Nema komentara:

Objavi komentar