10. lip 2013.

SAVJETI ZA POBJEDJIVANJE PILEĆIH PRSA

Jeste li vrijedan vježbač koji neprestano napreduje u teretani? Da li se hranite kako treba, trenirate dosljedno i uživate u mnogo sna? Prepoznali ste važnost balansa u treningu tako da možete uživati u uravnoteženoj figuri koju posjedujete. I uprkos svom dobro oblikovanom treningu čini vam se da vanjski dio prsa raste dok unutrašnji ne. Vaši donji, gornji i vanjski dio prsa zaista se lijepo razvio, ali unutrašnji dio prsa zaostaje. Vi razvijate pileća prsa.


Ali nije sve izgubljeno. Zahvaljujući genetici, varijacijama u treningu i dobrom odazivu u odredjenim pokretima mnogi se suočavaju sa sličnim problemom. Evo nekoliko savjeta koje možete primijeniti da pobijedite svoja pileća prsa i razvijete unutrašnji dio grudi.


Razvlačenje kablovima

 Prije svega trebali bi da u svoj trening uvrstite razvlačenje kablovima. Sjedeći, stojeći i raznorazne varijacije sa kablovima. Šta god vaša teretana posjeduje i šta god možete dočarati korištenjem dostupnih klupa, stolica i ostalog kreativnog materijala.Pričekajte dok se mašina oslobodi ako je potrebno, ali je morate koristiti.


Letenja

Letenja bučicama spadau u vaš trening. Periodično. Koristite letenja za predzamor ili kao vježbu kojom ćete završiti trening. Nemojte raditi letenja i na taj način ćete napustiti šansu da razvijete svoja prsa.


Leptir mašina

Mnogi ljudi vide ovu mašinu kao obrnutu mašinu za njihove zadnje deltoide. Bez obzira koliko se čini da je ta vježba zastarjela ona je izvanredna kada je u pitanju razvijanje unutrašnjeg dijela prsa.


Savijanje

Izmedju serija tokom treninga za prsa držite i dalje mišićavu pozu. Tjerajte unutrašnji dio grudi da i dalje zadržava krv. Na finalnom ponavljanju tokom svake vježbe za prsa držite težinu na vrhu pokreta i pomjerajte je prema dole veoma, veoma sporo, boreći se protiv gravitacije i mišićnog otkaza.


Više ponavljanja za veću pumpu

Bolja pumpa = bolji rast! Tokom nekoliko serija radite od 15 do 25 ponavljanja mjesečno i vidjećete kako unutrašnji dio prsa postaje popunjen mišićima, krvlju, venama i počinje da raste.


Strpljenje

Dajte sebi vremena. Ako ste novi u treningu i vježbanju možda ćete otkriti da vas od rasta dijeli samo par koraka. Ako se problem nastavi onda možete poraditi na vježbama koje ističu dosta vanjski dio prsa. Možda će rad sa nekih 6-7 vježbi za unutrašnji dio prsa tokom mjeseca riješiti ovaj problem? Dajte sebi vremena, dajte sebi dovoljno pozornosti i prije nego i što shvatite to imaćete uravnotežena prsa.

Izvor: www.primalmuscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić



Nema komentara:

Objavi komentar