25. svi 2013.

SREŽITE 500 KALORIJA DA POSTANETE NOVA OSOBA


Vi gledate u svoje tijelo i gledate na to kao na organizam, što ono i jeste. Promjene na vašem tijelu, bez obzira je li to gradnja mišića ili sagorijevanje sala se dogadjaju na nivou nauke, sa kalorijama koje se konzumiraju i troše. Medjutim primjenom samo malo matematike na dnevnoj bazi možete vidjeti kako se vaše tijelo radikalno mijenja u veoma kratkom vremenskom roku. Pustite matematiku neka obavi posao za vas da postanete mršaviji.


Pola kilograma masti se sastoji od 3500 kalorija. I ako ne konzumirate 3500 kalorija iznad vaših dnevnih potreba onda ćete dobiti pola kilograma sala. Ako smanjite totalni dnevni kalorijski unos za 3500 kalorija tokom jedne sedmice onda ćete izgubiti pola kilograma sala za tu sedmicu. Trik je u tome da se postupno smanjuje količina kalorija tako da gubite masti, a ne mišiće. Takodje  treba da postepeno podižete vaš kalorijski unos (kada pravite mišiće) da biste bili sigurni da ćete dobijati mišiće umjesto sala. Ljudsko tijelo može dobijati samo oko 200-400 grama mišića sedmično, tako da ako dobijate više od toga vrlo je vjerovatno da se mastite.


Vratimo se nazad na to kako možete da promjenite svoj izgled, kada je to u pitanju sve je u brojevima. Sada možemo pogledati neke tehnike koje možete primijeniti kako bi smanjili broj kalorija koje jedete svaki dan, kao i neke druge načine da „uništite“ 500kalorija na dan. Takodje ćemo baciti pogled na neke načine kako bi povećali kalorijsku potrošnju vašeg tijela, što znači da ćete trebati više kalorija tokom dana. Ako ostavite ishranu kakva jeste trenutno i povećate potrošnju tijela za 500 kalorija vi ćete mršavjeti bez potrebe da mijenjate trenutnu ishranu. Idemo da vidimo kako to ide.


Izbacite hljeb

Hljeb sadrži brašno,koje kada se vuče kroz vas usporava vaš probavni takt. Ok, nije problem ako ste baš velika izjelica, ali probajte ubaciti dodatnu hranu uz to. Probajte ubaciti voće, povrće ili malu količinu graniola.


Mliječna opasnost

Niko ne može reći daje mlijeko loše za vas, ali ako ste beba. U vašim godinama šećeri i masti koje se nalaze u mlijeku počinju da postaju velika prepreka za vaš napredak. Držite se nemasnog mlijeka, minimalno sira i pijte protein surutke da zadovoljite svoje dnevne potrebe za mliječnim proizvodima.


Ubrzajte svoj metabolizam

Koristeći kardiovaskularne vježbe možete stvoriti mnogo veću potrebu za kalorijama što će povećati vašu stopu bazalnog metabolizma i pomoći vam da „spalite“ dodatnih 500 kalorija svakog dana bez potrebe da mjenjate ishranu. Dodatno uz kardiovaskularne vježbe treba da dižete tegove. To će vam napraviti mišićnu masu. Kao što možda već znate veća količina mišićne mase zahtijeva i veću količinu kalorija samo da bi se održavala. Što više mišića posjedujete to će vam trebati i više kalorija samo da ih održavate.


Zaustavite stres

Vaše tijelo je ustvari veoma, veoma učinkovita mašina za spaljivanje sala. Mnogi ljudi ruše sami sebe u svojim pokušajima tako što su pod stresom, što uzrokuje lučenjem kortizola (hormona stresa) i njegovim rastom. To dovodi do toga da tijelo čuva masti, a troši mišiće. Nemojte pasti u ovu zamku, nosite se sa stresom uživotu, a zatim se fokusirajte na to da dobijete fenomenalnu formu.


Naravno Vi možete otići u svijet sagorjevača masti, ekstremnih dijeta, ali navedene promjene su male stavke koje vam neće puno uticati na svakodnevni ritam, a sa njima ćete spaliti dodatnih 500 kalorija tako što ćete uključiti ili kardio ili ćete ih smanjiti kroz ishranu i na taj način postići zdravo skidanje masnih naslaga.Želim vam sreću.


Izvor: www.primalmuscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić



Nema komentara:

Objavi komentar