26. lis 2013.

TINEJDŽERSKI TRENING – NABACIVANJE MASE ZA SREDNJU ŠKOLU

Kada je u pitanju srednja škola svako želi da bude najveći u njoj. U svakom slučaju želimo da izbjegnemo situacije da smo najmanji u srednjoj školi, zar ne? Polazak u srednju školu je nova šansa za svakoga da osvježi svoj život, da upozna nove ljude u novoj sredini. Ima smisla to da mnogi mladi muškarci žele da nabace nesšto mišića na sebe prije nego udju u svijet odraslih. Ako tražite neke tehnike pomoću kojih ćete u narednih mjeseci promjeniti svoj tjelesni izgled od mršavog i slabog do jakog i mišićavog muškarca onda se nalazite na pravom mjestu, nastavite čitati.


Spavanje

Osnova svega što želite (u smislu izgradnje i veličine mišića) se gradi na jednoj stvari, na snu. Kako ste mladi možda nećete biti u mogućnosti da spavate 8-9 sati sna svanu noć koliko vaše tijelo tada treba. Naravno, možete funkcionisatii sa samo nekoliko sati sna tokom svake noći, ali ne treba samo da funkcinišete, treba da spavate dovoljno i treba da pronadjete način da date svom tijelu onoliko sna koliko mu treba tokom perioda oporavka. Uhvatite koji put dremku. Ako dugo putujete odmorite malo i u autobusu. Isključite televizori idite malo ranije na spavanje. Nadjite način da smanjite druge dnevne obaveze i da možete ranije otidji na spavanje.

Radite tri glavne vježbe

Da bi promjenili svoj izgled u najkraćem mogućem vremenu treba da napravite trening program koji obuhvaća tri glavne vježbe. To su mrtvo dizanje (za ledja), benč pres (za prsa) i čučnjevi (za noge). Treniraćete 3-4 puta sedmično i svaki trening će imati jednu od ove tri vježbe. Ovo je slično powerliftingu, ali opet nije isto. Vaš primarni cilj je nabacivanje mase na vaše tijelo i zato ćete koristiti mnogo više serija, vježbi i ponavljanja nego što koriste vaši prijatelji koji se bave powerliftingom. Takodje ćete obratiti pažnju na to da nabacujete što čišću masu. Trenirajte sa 4-6 serija, koristeći 6 do 10 ponavljanja koristeći ove vježbe. Neka ove vježbe prate još 2-3 dodatne teške osnovne vježbe po mišićnoj grupi, koje su zatim praćene sa par izolacionih vježbi. Vaš trening bi trebalo da traje oko 90 minuta, svaki od ta 3 ili 4 treninga. Dajte sebi dovoljno vremena i vidjećete odlične rezultate pod uslovom da koristite prave vježbe i da trenirate cijelo tijelo, a ne samo šlag na torti ili nekoliko mišića koje želite da pokazujete.

Prepoznajte prednosti

Vi ste na veoma jedinstvenoj tački u životu. Nećete nikada lakše dobiti mišiće nego što to možete sada. Vaši nivoi testosterona u ovom momentu probijaju krov. Stariji ljudi plaćaju hiljade dolaza da bi uživali u nivou testosterona koje vi imate besplatno. Ovo se prevodi u veoma dve važne tačke. Prvo, morate zaista maksimizirati vaše napore u teretani i izvući svaku nijansu produktivnosti koliko god možete. Kao što sam rekao nalazite se u jedinstvenoj tački i to neće trajati vječno. Serija čučnjeva do otkaza koju uradite sa 18 godina će vam nabaciti mnogo više mišića nego kada istu uradite sa 38 godina i zato odradite to sada koliko god jako možete. Druga stvar, treba da izbjegavate anaboličke steroide u tom dobu. Iako ste u iskušenju da pomjerate svoj izgled do krajnjih granica treba da zapamtite da ćete time stvoriti neprirodnu gornju granicu za sveukupni razvoj. Pored toga vaš nivo testosterona je već u nebesima, koristite tu prednost koliko god možete. Pored toga nezakonito korištenje raznih sredstava vas može proganjati do kraja života. Rezervišite se na činjenicu da treba da čuvate svoje tijelo za hormone onda kada vaše tijelo počne da slabijeproizvodi sopstveni testosteron, a to je u 40im i 50im godinama života. Za sada treba da se fokusirate isključivo na prednosti koju vam pruža mladost da bi napravili najbolje moguće dobitke na masi prije nego krenete u srednju školu. Vrijeme je da postanete veliki!


Ishrana

Dok ste u ovom stepenu razvoja u može biti veroma teško iskušenje da zapadnete u „jedi sve što vidiš“ dijetu. Da, dobro ste pročitali. To znači da jedte sve što vidite. Ovakav pristup funkcioniše, ali ako se primijeni pažljivo. Ako ste mladi i imate zaista brz metabolizam onda možete da unosite višak kalorija koje inače vaši vršnjaci ne mogu. Mesdjutim ovo neće trajati vječno. Ako pokrivate cijelu svoju bazu, konzmirajući 2 izvora čistih proteina sa 2 izvora ugljenih hidrata u svakom obroku onda to zapravo može biti dobra stvar sa kojom ćete povećati vaš kalorijski unos i prelomiti cifru koju vaga pokazuje. Ubacite nešto šećera i voća u vaše ovsene pahuljice. Uživajte malo u sladoledu nakon što pojedete dobru šniclu. Nema ništa loše u tome kao stavite malo putera i pavlake na pečeni krompir, na kraju krajeva vi pokušavate da nabacite težinu. Koliko god vaši mišići rastu, a vaš struk ostaje nepromjenjen (ili se čak maloskuplja što je poželjno) vi ćete praviti pozitivnu vrstu dobitaka koju i želite.

Sada kada ste školovani po pitanju toga šta treba da radite da bi postali masivniji i promjenili svoje tijelo iz osnovne za srednju školu ostaje još samo jedna stvar koju trebate uraditi, a to je da počnete! Najbolje vrijeme da počnete ovaj program je sada! Vrijeme je da podesite svoj raspored spavanja, da krenete redovno u teretanu i da koristite glavu u kuhinji. Srećno na stvaranju novog tijela za ulazak u novi život u srednjoj školi.

Izvor:www.primalmuscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić



Nema komentara:

Objavi komentar