17. stu 2013.

BIRANJE PRAVE TERETANE

Vremena su teška ovih zadnjih dana. Teško se dolazi do novca. Članstvo u teretani je dugoročna obaveza koja se može mjeriti i sa dužinom (a možda i sa cijenom) romantične veze. Najbolje je napraviti dobar ugovor, ali sa mogućnošću da se pobjegne ako stvari krenu naopako. Sa ovom polu-moralnom korumpiranom napomenom hajde da pogledamo koji su to dobri kriterijumi za odabir vaše buduće teretane.

Cijena

Kao iuvijek brojevi su jedno, a razuman izbor drugo. Cijena jeste bitna. Vidite kojateretana ima najnižu cijenu, jer ona želi da se bori sa konkurentnim teretanamada vas osvoji. Zapamtite da je vaše članstvo njima donosi dobro, održavanjeteretane i plaćanje svjketala će ih isto koštati bez obzira da li u teretanitrenira 2 ili 200 ljudi. Dakle oni trebaju vas da vam prodaju članstvo. Dakle,idite na jeftiniju varijantu, ali se pazite i dodatnih troškova.


Izlazni put

Zahtijevajteod vaše teretane da prekinete ugovor kada god hoćete bez da morate plaćatikazne ili dodatne troškove. Ovo e veoma čest zahtjev i jedan je od onih kojitrebaju biti odobreni. Oni bi voljeli da uzmu vaš novac, bez obzira je li to za3 mjeseca, pola godine ili cijelu godinu. Dajte im priču o tome kako moratezbog posla da se premjestite i ako je potrebno da to dobijete i u pisanojformi.


Oprema

Akovaša teretana nema stalak za čučanj onda bježite od nje koliko vas noge nose. Ustvari, ako ima samo jedan stalak za čučanj budite sigurni da će uvijek bitiispunjen sa nekim tinejdžerima koji na njemu rade pregib za biceps, bježite štodalje. Potrošite svoj teško zaradjeni novac na teretanu koja ima uvijekdostupne stalke za čučanj kada vam trebaju.


Čistoća

Uvijekobidjite WC od teretane u kojoj želite da vježbate. Dobićete sami sliku čistoćeprilikom obilaska, ali gledajući prostorije u kojima se presvlačite i čistiteznaćete o kakvoj se teretani radi. Nemojte se takodje ustručavati da pitatedruge članove teretane o tome šta misle o sveukupnoj higijeni teretane.


Idite u komercijalne teretane

Iakopostoji stigma u vezi sa odjedjenim lancima teretana koje omalovažavajubodibildere, najviše vremena ćete imati koristi od korištenja velikihkomercijalnih teretana. Puno članova obezbjedjuje punu liniju svakakve opremeza vježbanje kao i svakakvih drugih čudesa. Postoji izvjestan šarm kada setrenira u teretani koja više liči na tamnicu nego na teretanu, ali tako ćeteuvijek biti ograničeni sa spravama za vježbanje.


Izvor.www.primalmuscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić



Nema komentara:

Objavi komentar