3. velj 2013.

NAJBOLJI NAČINI DA POBOLJŠATE SVOJ TRENING

Trening je jednostavan. Odete u teretanu, vrzmate se oko sprava i mašina za odredjene mišićne grupe i to je to, trening je završen. Vaši rezultati mogu varirati.

Dobiti najviše od treninga, tj. stvarno maksimalno poboljšati svoj trening da bi vidjeli rezultate svojih napora može biti malo teže. I zbog toga želimo analizirati naš trening i saznati gdje se nalaze naši nedostaci kao i pronaći sitnice koje će naš trening učiniti efektivnijim.
 

Trenirajte sa partnerom

To i ne treba ni spominjati, ako zaista želite da vidite najbolje rezultate i ako želite da pritisnete se do kraja i bar blizu otkaza na kraju svakog treninga. Partner vam daje samopouzdanje da podižćete težinu sve do one tačke kada vaš mišić zaista ne može dalje, ne jedno ili par ponavljanja prije toga. Jednom kako budete imali sigurnost od strane drugog vježbača u teretani, tj. kako vam on bude asistirao da vam teg ne uzrokuje povredu ili štetu bićete zaista šokirani koliku težinu zaista možete da dignete.


Planirajte unaprijed

Nemojte samo letati po teretani. Morate znati koje mišićne grupe ćete trenirati, koje vježbe ćete izvoditi te kolika će gužva biti. Najbolji treninzi su oni kada ulazite u teretanu sa planom, sa misijom, i temeljno ste se pripremili sa tih četiri do osam vježbi sa kojim ćete se susresti.


Trenirajte dok je teretana prazna

Ako idete u teretanu koja radi 24 sata na dan onda se vjerovatno niste nikada susretali sa prevelikom gužvom. Možete jednostavno trenirati kada ima manje ljudi u teretani. Ako vam vaše tijelo i raspored to dopuštaju probajte trenirati u deset ujutru ili u 10 naveče. Ovo vrijeme kada nema gužve u teretani će vam dati pristum večini sprava u teretani. Pomjeranje sa nožne kestenzije na stalak za čučanj za dobru završnicu treninga je idealan način da poboljšate svoj trening, ali ne i nešto što možete uraditi oko 6 sati naveče kada su obe sprave zauzete.


Pratite svoj trening

Korištenje notesa će vam omogućiti da pratite tačno težine koje ste dizali, što vam omogućava da povećate težine sledeći trening. Nemojte samo raditi  sa 90 kila stalno, gledajte malo i pozitivne dobitke koje možete dobiti radeći nekoliko treninga sa 95 ili 100 kila. Najbolji rezultati dolaze kao rezultat malih povećanja težine koje napravimo. Mišić raste kako se navikana na rastuće opterćenje.


Izvor: www.primalmuscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić


Nema komentara:

Objavi komentar