27. lis 2012.

7 NAČELA VISOKO EFEKTIVNOG BODIBILDING PROGRAMA


Učinkoviti trening programi nisu mnogo drugačiji od učinkovitih ljudi. Oboje slijede sličan skup standarda koji rezultira time da je veoma uspješan za osobe koje ga koriste. Hajde da pogledamo 7 načela visoko efektivnih programa treninga i načela koji će donijeti uspjeh vašem treningu! Oni su...


Balansirani

Idealan bodibilding program uključuje finu mješavinu kompleksnih i izolacionih vježbi, po 50 % pažnje u jednom i drugom. Što znači da će vježbanje prsa uključiti dva ravna i kosa potiska,  praćena sa dve pulover ili flaj vježbe, 4 serije za svaku vježbu.


Efikasni

Nemojte da gubite vrijeme. Udjite u teretanu, pozdravite glavom vaše prijatelje i počnite se razbijati sa tegovima. Nemojte trošiti 30 minuta na izmedju serija koketirajući sa suprotnim polom. Dodjite raditi, odradite šta treba i idite onda da jedete. Efikasnost + naporan radu u teretani = uspjeh!


Organizirani

Ne hodajte tek onako po teretani, tragajući koja je mašina dostupna da se radi na njoj. Trenirajte sa planom – postavljajući mišićne grupe u organizovani način i pristup. Vaši rezultati će pokazati da shvatate koje mišićne grupe spadaju pod prve, koristeći ono šro ih pokreće.


Tvrdi

Nema efikasne vježbe koja je lagana za raditi. Osoba koja misli da postoji takva ostat će slabić. Udjete u teretanu, radite svoje recimo noge, i radite ih tvrdo i jako koliko god možete, nakon toga možete napustiti teretanu. Rezultat koji imate će biti direktan odraz vašeg rada u teretani.


Naučno bazirani

Podižete tegove i cijepate brojna mišićna vlakna. Jedete hranu bogatu proteinima i na taj način vaša krv sadrži aminokiseline koje služe kao gradivni blokovi za ta pocjepana mišićna vlakna. To se sve odvija dok spavate. To nam govori zašto su ishrana, trening i odmor vrlo bitni. To je sve nauka.


Isprobani i istiniti

Ne idete u teretanu da izmišljate neku novu toplu vodu. Vi ćete pratiti istu rutinu treninga kao šrtu su i Frenk Zejn, Švarceneger, i Kutler prije vas. Inovacije nisu ni tako stvarne u teretani, možete da koristite iste mašine i gvoždje koje se već generacijama koristi isto. Medjutim vi možete da inovirate i razvijate trening koji je mnodo jednostavniji i efektivniji za vas – i to jednostavno!


Dosljedni

Niko ne postiže uspjeh u poslovnom svijetu tako da dolazi na posao dva puta nedeljno. Na isti način, nećete razviti zavidnu muskulaturu idući dvaput sedmično na trening. Idite i u teretanu 5 puta sedmično isto kao i što ideš u poslovnom svijetu i brzo ćeš primjetiti da će se tvoja figura promjeniti nabolje, kao i karijera. Srećno i ostanite efikasni moji prijatelji!

Izvor: www.primalmuscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić


Nema komentara:

Objavi komentar