24. lis 2012.

SAVJETI ZA BRŽE SPALJIVANJE TJELESNIH MASTI

Ako je vaš cilj da što prije skinete sa sebe suvišne masne naslage ne trebate izmišljati toplu vodu. Vi vjerovatno već znate šta trebate raditi da biste smršali – morate jednostavno da sagorite više kalorija nego što konzumirate, koristeći kombinaciju kvalitetne ishrane i dobrog vježbanja. Bacimo pogled na 5 ključnih stvari koje su potrebne da bi skinuli suvišne masne naslage i pomoću kojih možete odrediti kako sagorjevati masnoće brže nego inače.



Trening sa tegovima

Vaš trening sa tegovima očigledno biti nastavljen kako pokušavate skinete višak masnih naslaga. Vi naravno želite istovremeno i da sačuvate sve te teško stečene mišiće. Medjutim takodje i treba da radite tako da vašu standardnu anaerobnu rutinu dodate malo aerobnog dijela. Ovo se postiže tako da smanjite težinu za nekih 20 posto i dodate dodatnih 2-5 ponavljanja po seriji. Tako ćete imati i koristi od kraćih pauza izmedju serija, tako ćete biti u stalnom radu, ne dozvoljavajući otkucajima srca da se smanje.


Kardiovaskularni trening

Intervalni trening je vjerovatno najbolji način da spalite masti brže nego što bi to primijetili kada biste koristili standardne tehnike. Jedan minut vrlo intenzivnog kardio sprinta, praćeno minutom laganog kardio trčanja – to je prilično jednostavno. Otkrićete da će vaše disanje usporiti dovoljno tokom minute odmora da će vam biti zlo, ali vaši otkucaji srca će i dalje biti veoma visoki što će držati izgaranje masti na najvećem mogućem nivou.


Ishrana

Kao prvo, ne zezajte se sa prevelikim unosom masti. Koristite nivoe ugljenih hidrata da biste vam tijelo diktiralo koliko masti gubi, i koliko brzo to radi. Šećeri su vaš neprijatelj kada ste na dijeti. Izbacite smeće tj. junk food iz svakodnevne ishrane i smanjujte ugljene hidrate svake sedmice za oko 40-50 grama.


Dodaci ishrani

Postoji knogo visoko efikasnih suplemenata koji su danas dostupni. Koristite ih u periodu od 4 sedmice i pratite njihovu efikasnost za neki drugi put kada budete skidali masnoće sa sebe. ECA, ili mješavina koju čini 25 mg efedrina, 200 mg kafeina i 250 mg aspirina je veoma popularan i jeftin način da spalite masti brže, i to radi.ž


Stres

Tokom dijete vaše tijelo često ide u stanje panike, kako shvata da su mu potrebne kalorije kojih nema za normalno funkcionisanje i održavanje. Ovo može da dovede do toga da tijelo čuva masti i umjesto njih spaljuje mišiće. Držite svoj stres pod kontrolom svakodnevno da obezbjedite svom tijelu što manje kortizola – hormona stresa – koliko je to god moguće. Meditacija, joga i masaža su takodje veom efektivni. Nikada ne započinjite dijetu kadak trebate proći kroz stresan period u životu. Sretno!


Izvor: www.primalmusle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić

Amino.ba NE podržava bilo kakvu upotrebu ljekova u svrhu dopinga. Tekst je informativnog karaktera, preveden u originalu.


Nema komentara:

Objavi komentar