20. lis 2012.

UOBIČAJENI IZGOVORI KOJE NE TREBA DA KORISTITE


Kada je riječ o izgradnji novih mišića većina sportista uskoro postaje svjesna da postati velik i jak zavisi 30 posto od treninga i oko 70 posto od ishrane. Možete dobro trenirati u teretani, ali ako ne jedete u skladu sa pravim bodibilding načinom nećete biti u stanju da stvorite idealne dobitke, a često se dešava da ne vidite dobitke uopšte. Hajde da malo pogledamo neke od češće korištenih izgovora kao i to zašto marljiviji treneri postaju opušteniji kada je riječ o pripremi hrane.


„Ne znam spremati hranu“

U cilju pripreme proteina i ugljenih hidrata koje ćete konzumirati tokom svakog dana ne treba da budete Gordon Remzi. Ne trebate ni da budete cak ni neki osrednji kuhar za ovakve stvari. Bodibilding pravilna prehrana poziva na čistu hranu koliko i kada god je to moguće, što znači da ne trebate sezonsku hranu da bi okusili savršenstvo. Možete baciti pileća prsa na gril bez ikakvog preliva ili sosa, i obrok će biti spreman da se konzumira u bilo kojem trenutku. Možete malo ubaciti sosa za odreske na vaš odrezak, i na taj način će obrok biti dovoljno čist da se konzumira. Možete jesti vaša jaja sa biberom, umućena na osrednjoj vatri. Whey se lako miješa i ima odličan ukus sa bilo čime.


„Nemam vremena za spremanje hrane“

Da, imaš. Ako imaš vremena da ažuriraš svoj status na fejsbuku ili imaš vremena da gledaš snimke od jučerašnje utakmice onda imaš vremena i za spremanje hrane. Foreman gril (rostilj koji se poklopi i pece sa obe strane istovremeno, prim. prev.) peče meso u roku od 6-9 minuta, bez ikakve potrebne pomoći. Takodje možete ubaciti hranu u sporo kuhalo (slow cooker - još jedna sprava za pripremanje hrane, prim. prev.) i ona je gotova za 6 sati, onda je samo otvorite i jedete. To je tako jednostavno. Uvijek možete naći 30 sekundi da napunite sporo kuhalo sa 6 krompirića i nekoliko komada pilećih prsa, a to će vam biti dosta za jedan dan.


„Ova hrana će se pokvariti u toku dana“

Nabavite (ručni) frižider. Naučite da jedete hranu dok je hladna ako vam mikrotalasna nije dostupna. Može biti neugodno da teglite hladnjak sa sobom u auto tokom jutarnjih sati, ali tako ćete pobijediti mogućnost da ostanete maleni i sićušni kao ostatak stanovništva, zar ne?


„Ja to ne mogu sebi da priuštim“

Sačuvajte svoje račune kada posjećujete fast fud tokom jednog cijelog mjeseca. Vjerovatno ćete biti šokirani kada vidite koliko novca ostavljate ovim restoranima brze hrane. Zamislite da biste mogli uštedjeti mnogo više novaca, dok istovremeno jedetei mnogo zdraviju hranu koja će mnogo bolje da doprinese ostvarivanju vaših bodibilding ciljeva. VI to možete učiniti!!!


Izvor: www.primal-muscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić



Nema komentara:

Objavi komentar