30. stu 2012.

DISCIPLINA SA PROTEINSKIM PRAŠKOM

Bilder sa krvlju koja je bogata azotom će napraviti dobitak. Sportista koji daje svome tijelu 30 grama proteina, svaka 2.5 do 3 sata tokom dana će praviti najbolje moguće dobitke u teretani. Bodibilder koji je uvijek vidjen sa šejkom i proteinskom kanticom će napraviti najbolje moguće rezultate. Jeste li vi taj momak ili ili si njegov lijeni prijatelj koji se nikada nije mogao pridržavati ove dve navedene stavke?
 

 Hrana je super. Vi treba da jedete pileća prsa i govedinu tokom dana, zajedno sa odličnim izvorima ugljenih hidrata koji će vam dati energiju za vježbanje. Obroci treba da budu isplanirani i sprovedeni, i kako vašem tijelu dajete sporo apsorbujuće makronutrijente ono žudi za performansama, funkcionalnošću i rastom. Ali postoji i više od toga.


Današnje carstvo suplemenata, a naročito proteinskih prahova je zaista veliko i bogato. Visoko kvaliteni, snabdjeveni sa vitaminima i mineralima, ukusni, pristupačni i zgodni, oni obezbjedjuju 30 do 40 grama proteina koji odlaze u krvotok veoma brzo, u roku od 30 minuta i to zahvaljujući niskoj količini masti. Proteinski praškovi rade svoj posao, whey protein pomaže vježbačima da postanu vrhunski vježbači, ali samo ako oni posjeduju osobinu da koriste whey protein na redovnoj osnovi.


Investirajte u šejkere. Ne treba vam jedan, treba vam ih više. Treba da imate po jedan u autu, kod djevojke, jedan u kuhinji najboljeg prijatelja,  u majčinoj kući, na poslu, u torbi koju koristite za treninge, jednu pored kreveta i još na nekim mjestima gdje mislite da bi vam koristilo.


Podesite svoj sat da zvoni 8 puta na dan, i to svaki put kada treba da nahranite svoje tijelo novom porcijom proteina. I ako ne možete ustati u tom trenutku i počastiti sebe proteinom treba da uzmete ogledalo i gledate pravo u njega. Recite sebi šta je vam važno u tom trenutku, šta je to toliko važno u tom trenutku da vas sprječava da poklonite sebi 60 sekundi koliko vam je potrebno da napunite, protresete, iskapite i operete vaš proteinski šejker napunjen sa dve mjerice vašeg omiljenog proterinskoh praha.


Samo vi možete odlučiti kakva vrsta bodibildera želite biti. Da budete lijenština ili da budete disciplinovani? Da li ćete uraditi „samo koliko treba“ da dobijete neke prosječne rezultate ili ćete biti osoba koja pomjera granice? Nemojte samo da pokušavate da održite korak sa prijateljima, treba da radite tako da ih ostavite miljama iza sebe.


Ako želite da budete osoba koja UVIJEK raste onda vaša proteinska kantica i vaš proteinski šejker moraju da postanu vaš najbolji prijatelj.

Izvor: www.primalmuscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić



Nema komentara:

Objavi komentar