29. ožu 2013.

5 NAMIRNICA KOJE VAM STOJE NA PUTU


 
Pitanje:

Koje su vrste namirnica koje trebam izbjegavati da bih dostigao najbolju formu u životu?


Odgovor:

Vjerovatno možete izabrati 5 vrsta vaših omiljenih namirnica i to će sigurno yauyeti mjesto u ovom popisu. Hajde da pogledamo 5 vrsta namirnica koje jedete skoro svaku sedmicu, a koje bi trebali da izbacite sa menija zauvijek.


Zasladjena gazirana pića su broj 1 koja ne smijete konzumirati ako želite da izgledate dobro. Prosti šećeri mogu biti gori čak i od konzumirnaja cigareta prema nekim istraživanjima. Soda vam može dodati i 150 kalorija što je otprilike 10-ak kaščica šećera. Ne bi dali toliko šećera ni svom najgorem neprijatelju, ili čak svojoj djeci, a opet nekoliko puta na dan to stavljate u sebe. Prekinite sa tim!


Pečeni krompirići iliti pomfrit su sledeći na listi. Oni su zaista ukusni i to stoji, ali oni vas čine debelima, zbog njih tijelo zadržava vodu i oni uzimaju danak kada je vaše zdravlje u pitanju. Vi morat epočeti da jedete nešto drugo kada ste u pokretu ili da nadjete neki restoran brze hrane koji ne služi pomfrit. Sretno u pronalaženju takvog restorana.


Bijeli hljeb je na trećem mjestu stvari koje volite, ali koje ne treba da jedete. Škrob iz ovog hljeba je loš za vas, a bijeli hljeb se ukampuje u donjem dijelu vaših crijeva i tu bude skoro 3 sedmice koliko mu treba da dodje do izlazne rampe. Većina vaših veza ne traje toliko, pa ni varenje peciva onda ne bi trebalo da toliko traje.


Broj četiri na ovoj listi je vrlo simpatičan pladanja sa pudingom, kolačem ili sladoledom na sebi. Prestanite to kupovati jer će se vaše kućne rezeve noca brzo osušiti. Prestanoite da jedete to kada ste napolju i vaš račun će biti mnogo manji, kao i vaš struk.


Šta je broj pet na ovoj listi? Možemo «prišiti» taj blokator napretka slanim grickalicama koje prisiljavaju naše tijelo da zadržavaju vodu i čine nas nadutim, sve zajedno sa tim još nam nabacuje masti čineći nas ogromnim.


To je to, imamo pet namirnica koje vam stoje na putu da izgledate dobro. Izbacite ih sa svommenija i izgledaćete bolje i bolje kako dani odmiču. Nastavite ih konzumirati i onda ćete izgledati kako ste uvijek i izgledali, izbor je isključivo na vama.


Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić




Nema komentara:

Objavi komentar