3. ruj 2012.

7 POUZDANIH NAČINA DA SPALITE SALO OKO STOMAKA


 Ljeto upravo dolazi. Jeste li spremni da skinete malo masti sa sebe ne bi li bolje i zategnutije izgledali za plažu, sobu ili bilo šta drugo? Na pravom ste mjestu. Pogledajte ovih sedam pouzdanih savjeta ako želite da sagorite masti sa stomaka.
 

Smanjite kalorije

Prije svega morate da jedete manje kalorija. Ako ste malo obliji na sredini tijela onda je jasno da konzumirate previše kalorija, zar ne? Dakle, smanjite ih. To nemora značiti da se morate previše žrtvovati. Izbacite gazirana pića i slatkiše, jedite manje hidrata u svakom obroku i konzumirajte nemasno meso umjesto masne svinjetine i govedine. Dovoljno lako za uraditi, zar ne?


 Povećajte vlakna

Vlakna rade dosta stvari koje pomažu tijelu da bude zdravo, ali takodje igra veliku ulogu u tome da vaše tijelo (posebno sredina tijela) izgleda bolje. Nekoliko malih salata prije obroka i par komada voća za užinu će vašem tijelu dati sva vlakna koja su potrebna da uklonite otpad iz crijeva, čineći vaš struk manjim, zategnutijim i mršavijim.


Kardio poslije budjenja

Odmah poslije budjenja skočite na kardio traku (ili otidjite u šetnju), prije nego što unesete bilo kakve kalorije u sebe. Čak i voćni sok je zabranjen dok trčite, šetate ili ste na steperu tokom 25-minutnog režima. Nakon toga možete uživati u zdravom doručku, znajući da vaš nivo tjelesnih masti uskoro opada.


Koristite suplemente

Vaša lokalna prodavnica, prodavnica suplemenata ili online shop imaju sigurno mnoštvo proizvoda za mršavljenje. Dajte nekima od njih šansu. Možda ćete otkriti da neki suplement, ili kombinacija nekoliko suplemenata koji će vam pomoći da skinete suvišne masti.


Pokrenite ECA ciklus

Ako ste u potrazi za dokazanim rezultatima onda bi trebalo da date šansu ECA . Ova kombinacija od 25 mg efedrina (dostupan kao bronkaid), 200 mg kafeina i 350 mg aspirina se može kupiti u bilo kojoj prodavnici ili apoteci. Kada se koriste zajedno oni dovode do gubitka masti, ubrzavaju metabolizam, smanjuju apetit i blago povećavaju tjelesnu temperaturu. Dajte sancu ECA – to radi.


Radite trbušnjake

Trebali bi da radite trbušnjake – po budjenju i prije spavanja, 100 do 150 komada. Religiozno. Bez izuzetaka. Možete li to? Izgradite mišić i oblici će se pojaviti, davajući vam veće samopouzdanje dok radite da bi spalili masti sa stomaka.


Potamnite se

I na kraju potrudite se da dobijete ten (prirodni ili možete koristiti sprej) da pomognete da se vide tijelo bolje vidi zbog sjenčenja kao i trodimenzionalnost sredine tijela. Postoji dobar razlog zašto se bilderi i fitnes sportisti zatamnjuju prije nastupa – to čini da svaka mišićna grupa izgleda bolje.


Izvor: www.primalmuscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić

Amino.ba NE podržava bilo kakvu upotrebu ljekova u svrhu dopinga. Tekst je informativnog karaktera, preveden u originalu.

Nema komentara:

Objavi komentar