6. ruj 2012.

KORISTITE OMEGA 3 ULJE DA BI BILI ZDRAVIJI, PAMETNIJI I BOLJI BODIBILDER

Kada ste počeli dizati tegove vjerovatno ste bili mršavi tinejdžer koji je htjeo postati kao oni koje vidjamo na naslovnim stranama magazina. Većina nas se sjeća kupovina prvog magazina o bodibildingu tada negdje u osnovnoj ili srednjoj školi, i tada bismo dolazili kući i zadivljeno gledali slike Fleks Vilera, Džej Katlera ili Dorijana Jejtsa (ili čak i Arnolda), i tada smo odlučivali da ćemo dati sve od sebe što je potrebno da se dostigne taj nivo nadprosječnog ljudskog izgleda.
 
Počinjali smo dizati tegove i takodje počeli primjećivati prve promjene. Dijeta nije bila od nekog velikog značaja, narasli smo veliki bez obzira koliko čizburgera danas pojeli. Ko puno jede taj će i biti velik, zar ne? Vremenom smo saznali da konzumacija proteina znači i manju bol i veću mišićnu masu, i oglasi za 1000 različitih vrsta proteina potvrdjuje tu priču. Sva naša početna uvjerenja da su bodibilderi zdravi jer jedu piletinu i krompir su se raspršila kada smo saznali koje količine steroida konzumira jedan od top svjetskih bildera.

Sada smo došli do tačke gdje moramo vrlo pažljivo balansirati izmedju ciljeva u bodibildingu i zdravlja. Možete dobiti samo jednu vožnju u ovome životu, a na vama je da iskoristite da ta vožnja traje što duže. Ali je važan i kvalitet, i svako ko se šeta plažom sa 100 kilograma mišića će vam reći (sa zlobnim osmjehom) kako je nošenje tolike kilaže poboljšalo kvalitet njegovog života. Znači to je vrlo delikatna ravnoteža. Možete iskoristiti sve – vježbanje, prehranu i suplementaciju – da budete sigurni da ste zdravi koliko je to moguće dok naporno gradite svoju muskulaturu.

Riblje ulje je jedna alatka koja treba da se koristi na dnevnoj bazi da bi se poboljšali kao bodibilder dok istovremeno činite sebe zdravijim koliko je to moguće. Jednostavna doza od dve kapsule, tj. 360 mg omega3 ulja treba uzeti dva puta dnevno uz obrok, i to može učiniti vaš život boljim. Možete smanjiti rizik od iznenadnog srčanog udara za 50 posto uz redovno korištenje ribljeg ulja. Vaša kosa i koža će sijati kao nikada prije. Vaši organi će izgledati dobro i vaš mozak će bolje reagovati šta god da radite. Novi mišići će doći brže jer imate masti koje su vam možda prije nedostajale. I na kraju riblje ulje je dostupno u pakovanju od kojeg ga nećete podrigivati. Dakle, šta čekate?

Izvor: www.primalmuscle.com

Za www.amino.ba preveo Milan Kljajić

Nema komentara:

Objavi komentar